top of page
Anchor 6

Varför färskt
och inte torrt?
​​​​​​​​​​​​​​​

Det finns många anledningar till varför färskfoder är ett bättre alternativ för din hund än torrfoder. Nedan kan du läsa om vad som skiljer de olika produkterna från varandra:

 

 

PROTEIN 

Nordic Hundfoder: Enbart färskt nötkött och vom från Sverige.

Torrfoder: Inte sällan utvinner man protein till torrfoder ur restprodukter såsom ben, horn eller klövar.

 

KOLHYDRATER

Nordic Hundfoder: Kolhydraterna i vårt färskfoder, det vill säga vete, korn, potatis eller morötter, kommer från svenska gårdar.

Torrfoder: Kolhydrater i torrfoder kan ha varierande ursprung och kvalitet.

 

FETT

Nordic Hundfoder: Fettkällan i våra produkter kommer naturligt från svenskt nötkött och vom.

Torrfoder: Fettet i torrfoder är till största delen restprodukter från livsmedels- och kosmetikaindustrin med tillsatser som kemiska bindämnen och antioxidanter från den farmaceutiska industrin.

 

FÄRGÄMNEN

Nordic Hundfoder: Inga färgämnen

Torrfoder: Innehåller ofta färgämnen. Anledningen till det är att det ska uppfattas som aptitligt av hundägaren.

 

KONSERVERING

Nordic Hundfoder: Genom djupfrysning bevaras vårt färskfoder och därför behöver vi inte tillsätta några konserveringsmedel eller E-nummer.

Torrfoder: Bevaras genom att man använder konserveringsmedel, av vilka några kan vara cancerframkallande för din hund.

 

BEHANDLING

Nordic Hundfoder: Ingen skadlig behandling som förändrar maten. Nordics hundfoder är naturligt, färskt och rått, med näringen intakt. Precis så som moder natur ordinerat för köttätare som hundar. Således blir det en optimal assimilation och matsmältning. Hunden är gjord för att äta bland annat rått kött.

Torrfoder: För att tillåta långtidsförvaring, bevaring och transport i rumstemperatur måste torrfoder värmebehandlas under hög temperatur. Den höga värmebehandlingen förändrar näringen och därför blir assimilationen och matsmältningen mer komplicerad och onaturlig för hunden.

 

KONTROLL

Nordic Hundfoder: Råmaterialet som används i Nordics produkter kommer från utvalda svenska producentföretag av kött/fisk och kolhydrater ämnade för människomat, där standarden konstant är kvalitetskontrollerad. Leverantörerna är alltid samma.

Torrfoder: Eftersom råvaran till torrfoder kommer från rest- och biprodukter har man svårt att följa råvaran bakåt i leverantörsledet. Det gör också att det är svårt att ha kvalitetskontroll.

 

REKLAM & MARKNADSFÖRING

Nordic Hundfoder: Våra reklamkostnader är marginella. Hur kommer det sig? Den bästa reklamen tycker vi kommer från nöjda kunder som rekommenderar vårt foder till vänner och bekanta.

Torrfoder: En synnerligen lönsam produkt för de internationella jättarna. Råvarukostnaderna är marginella. Men till skillnad från oss så lägger tillverkarna av torrfoder årligen stora summor på reklamkampanjer. Allt för att behålla marknadsandelar.

 

Valet?

Med vårt färskfoder äter din hund
hälsosamt, närproducerat och naturligt! 
bottom of page